Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad kostar den frivillig inkomstförsäkringen?

Hej
Jag undrar vad frivillig arbetslöshetsförsäkring innebär för mig om jag tecknar det? Jag har en inkomst på 23000 kr idag.
Bli medlem i Transport förstår jag krävs men vad kostar den frivilliga arbetslöshetsförsäkringen/inkomstbortfallsförsäkringen?

Kommentarer

 • Hej

  Ersättningstaket för vanlig a-kassa motsvarar 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst upp till 25 025 kronor per månad. Genom vår inkomstförsäkring får du skydd på inkomster upp till 80 procent av en ersättningsgrundande inkomst utan övre gräns. Ditt skydd sträcker sig under som längst 100 dagar.

  Medlemmar som tecknar den frivilliga försäkringen får 80 procent av den tidigare ersättningsgrundande inkomsten dag 101–200 och 70 % dag 201–300.

  Observera att det fram till år 2021 är det speciella Corona regler som gäller för A-kassan. Följ länken till A-kassan Transports A-kassa

  Följ den här länken Folksam inkomstförsäkring för mer information om hur försäkringen fungerar. Där kan man också kontrollera vilken ersättning man får med den lön som du har idag.

  Med en inkomst på 23 000 kronor idag kostar den frivilliga inkomstförsäkringen 39 kronor i månaden.

  Med vänlig hälsning
  Transport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.