Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur kan arbetsgivaren göra för att följa FHM rekomendationer under pandemin?

Hej jobbar extra på ett taxi bolag som har lokaler som dom har stängt för mina kolleger att vistas i . Dom får hämta nycklar o göra redovisningar sen ska dom ut från lokalerna vi får sitta i bilarna o man jobbar runt 10 timmar på ett pass . Vissa bor ju nära så dom kan ju köra hem men alla kan ju inte det för att vänta på turer . Är det ok att utestänga personal fast man kan göra om lokalerna ta bort stolar så kan begränsar var ban kan sitta dom har faktiskt ett rum sidan om som man kan göra likadant med . Vet inte vad som gäller jobbar på en fabrik där har dom gjort så Max 2 per bord plus konferensrummet som man sitter i för att splitta på vår personal

Kommentarer

 • Hej!
  Tack för din fråga.
  • När det gäller att följa de rekommendationer Folkhälsomyndigheten har gått ut med är det den som bestämmer över lokalerna som ska se till att smittspridningen minskas så mycket som möjligt.
  • Som anställd behöver man följa de tillfälliga regler som ställts upp av arbetsgivaren för att minska smittspridningen. Det kan vara olika orsaker som gör att bedömningarna på reglerna i lokalerna varierar mellan företag. Enklast är att fråga den som satt upp reglerna varför man bedömt riskerna på ett sätt. 
  • Det viktiga är att följa de tillfälliga regler som satts upp av arbetsgivaren.
  Med vänlig hälsning
  Transport


Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.