Matbud

Just nu under pandemin är det en explosion av matbud på stan. På en promenad på knappt en timme idag söndag i Vasastan, Stockholm, kunde vi räkna upp till minst 40 bud, från Uber Eat, Foodora och ett par andra som vi hitills inte sett.  Samma sak i fredagkväll.

Flertalen hämtade leveranser från restauranger, några från ICA och andra matbutiker. Det har vi inte sett tidigare. Matbud har nu setts av vänner i Stockholmsföroter och i dagarna även i Sundsvall. Man kan tänka sig att det missbruket är rikstäckande.

Det finns inga ursäkter.

När den slavmarknad tar sådana katastrofala proportioner, det är väldigt bråttom. Nej till samhällen som till ex i USA eller Storbritanien, nej till tillbakagång till 1800-talets normer. Nu måste Transport släppa in alla matbud som vill utan medlemsavgift eller med en minimal symbolisk sådan. Det förstår vi alla som tagit tillfället att diskutera med dessa utsatta medmänniskor. De flesta är minst sagt ekonomiskt ytterst sköra. Bättre tillfälle än nu till anslutning och därav strejk eller annan mycket uppmärksammad aktion finns inte.
MVH,
(Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Vi har tagit upp frågan med myndigheter och fortsätter med vår lobbying i frågan. Vi tänker inte ge oss i den här frågan för plattforms ekonomierna är ingen trygg anställning.

  För mer information om kampanjen Fodoora

  Med vänlig hälsning
  Transport
  Jonny
 • Tack både för svaret och engagemang! Hoppas Transport dock är medveten att det blir för mycket pengar ändå för flertalen.
  Gäller erbjudandet för även de som exploateras av andra utsugare än Fodoora, t ex Uber Eat m fl? I så fall börjar vi dela ut Transports erbjudande. Och OBS! "Anställda" är de inte, matbuden!
  MVH
 • Hej

  I dagsläget är kampanjen endast inriktad på Fodoora. Ni får hålla koll på vår hemsida om kampanjen sprider sig till övriga plattformsföretag.

  Med vänlig hälsning
  Transport
  Jonny
 • Tack igen! OK, då förösker vi dela ut info till alla matbuden vi stötter på med Fodoora-märket. MEN det verkar som om den neoliberala verkligheten har på kort tid hunnit långt förre! Igår kunde vi räkna på bara en halv timme ute i Stockholms-Vasastan minst 3 andra "företagsnamn" än Fodoora på de cyklande västarna. Uber Eat till exempel verkar stor och vi kan återkomma med de andra namnen. Coronakrisen är inte något nederlag för utsugarna, de florerar fet. Om inte Transport erbjuder redan IDAG fördelaktig ekonomiskt kanske tillgängligt medlemskap till alla usatta matbuden blir det närmast förlorat för arbetarrörelsen. Vilket samhälle kommer efter Corona?

  MVH,


Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.