Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vilket avtal gäller när jag är uthyrd?

Hej.
Mitt namn är Mohammed.

Jag jobbar på ett bemanningsföretag som följer Transport avtalet.
Men de hyr mig som chaufför till ett företag där de har Handels avtal. Så när deras chaufför jobbar en söndag får den 100% löntillägg.
Men vad får jag då? Får jag bara söndag tillägget från Transport, som är 66 kronor eller får jag 320 kr/timme.

Kommentarer

 • Hej!
  Tack för din fråga.

  Din fråga är mer komplicerad än den verkar.

  Det man får ta reda på först är om det är en entreprenad eller om det är bemanningsverksamhet. Är det fråga om entreprenad så håller din arbetsgivare med fordon och dina arbetsredskap. Är det fråga om bemanning så är det företag som du är uthyrd till som håller med arbetsredskapen under arbetstid.

  När det gäller entreprenad så gäller Transportavtalet i sin helhet när du är i tjänst för din arbetsgivare om denne har tecknat kollektivavtal med Transport. Transport har fler kollektivavtal som gäller för olika arbetsplatser och branscher.

  När det gäller bemanning så behöver din arbetsgivare tecknat Bemanningsavtalet och då gäller det kollektivavtal som finns tecknat på arbetsplatsen som man är uthyrd till. Bemanningsavtalet reglerar att du har rätt till det genomsnittliga förtjänstläget på arbetsplatsen som man är uthyrd till, så kallad GFL.

  Behöver du mer information behöver du ett medlemskap i Transport och är du redan medlem kontaktar du din lokala avdelning.

  Med vänlig hälsning
  Transport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.