Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man tvingas att ta ut semester vid permittering?

Hej
Om det nu mot förmodan skulle bli permitteringar pga av Corona. Kan arbetsgivare tvinga en till att ta ut sparade semesterdagar eller komp mm.

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Det finns regelverk kring båda frågorna och semestern styrs av kollektivavtalet och semesterlagen. Som exempel kan det vara så att du har gått över vad du får spara i antal semesterdagar enligt regelverket och då kan arbetsgivaren tvinga ut semester.

  När det gäller komp så styrs det oftast i kollektivavtalet hur man ska lägga ut kompledigheten och om det krävs överenskommelse med den anställde vid uttag av kompledigt.

  Läs i kollektivavtalet hur reglerna är på din arbetsplats och är du osäker på går det bra att kontakta den avdelning som du är medlem i.


  Med vänlig hälsning
  Transport
 • Hej!
  Jag är en underleverantör till Best, Best vill ha in personuppgifter till mina anställda, anställningsbevis, se deras löneuppgifter vad säger PUL lagen? Får jag lämna ut dem eller råkar jag själv ut för böter om jag ger ut dem uppgifterna utan mina anställdas samtycke?
  Om mina anställda är anställda hos mig, vad skall Best gå in och titta på, det är mitt bolag som har tagit uppgifter från polisen att dem inte har något från belastningsregistret mm, så att dem passar in till jobbet, behöver Best verkligen samla in uppgifter om mina anställda?
  Semaat Ali
 • Hej Ali!

  Tack för din fråga.

  Jag har vidarebefordrat din fråga till Transport avdelning 12 i Malmö.
  De kommer kontakta dig.

  Ha en fortsatt bra dag.

  Vänliga hälsningar

  Svenska Transportarbetareförbundet
  Medlemsservice


  Anna G
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.